Bosna i Hercegovina     | 21.01.2021. 11:34 |

Poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći za boračku populaciju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. januara (FENA) - Općina Centar Sarajevo raspisala je javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći s ciljem ublažavanja teškog ekonomsko-socijalnog položaja pripadnika boračke populacije, a ostat će otvoren tokom cijele godine.

Javni poziv i obrazac za prijavu sa spiskom potrebne dokumentacije objavljen je na web stranici Općine Centar: www.centar.ba u rubrici Konkursi i oglasi (Stalni javni pozivi), a dostupan je i na info pultu Općine Centar, Mis Irbina 1., saopćeno je iz Općine Centar.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć imaju borci, ratni vojni invalidi i članovi njihovih porodica, članovi porodica šehida i poginulih i nestalih boraca i umrlih ratnih vojnih invalida, organizatori otpora, veterani, nosioci najviših ratnih priznanja, te članovi porodica umrlih demobilisanih boraca  koji imaju prebivalište na području općine Centar najmanje godinu dana prije podnošenja zahtjeva i da ispunjavaju kriterije utvrđene Odlukom o kriterijima za dodjelu jednokratne novčane pomoći boračkoj populaciji.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom podnose se na protokolu Općine Centar, svakim radnim danom od 7.30 do 15 sati, ili putem pošte na adresu: Općina Centar Sarajevo – Služba za boračko invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti – Odsjek za boračko invalidsku zaštitu, Mis Irbina 1., saopćeno je. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana