Bosna i Hercegovina     | 20.01.2021. 17:27 |

Maida Mulić na čelu Kriznog štaba Tuzlanskog kantona

FENA Hana Imamović

TUZLA, 20. januara (FENA) - Specijalistica socijalne medicine, organizacije zdravstvene zaštite i ekonomike zdravstva prof. dr. Maida Mulić imenovana je za predsjednicu Kriznog štaba Tuzlanskog kantona u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Kako je kazala u izjavi za Fenu, s obzirom na to da je došlo do promjena u segmentu vlasti na području Tuzlanskog kantona bilo je potrebno premostiti administrativni period imenovanja novog kantonalnog ministra te je na sastanku Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK izabrana nova predsjednica iz reda redovnih članova Kriznog štaba.

- U narednom periodu Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona će i dalje raditi u skladu s preporukama i naredbama Federalnog ministarstva zdravstva, ali i u skladu s potrebama Kantona i higijensko-epidemiološkim situacijom - dodala je Mulić.

Kada je u pitanju epidemiološka situacija u tom kantonu, Mulić kaže da se u posljednje dvije sedmice bilježi pad broja oboljelih od koronavirusa i smanjenje broja hospitaliziranih pacijenata na području Tuzlanskog kantona, ali evidentno je takva situacija i na području cijele Bosne i Hercegovine.

- Stoga možemo reći da dolazi do stabilizacije epidemiološke situacije i to ostavlja prostora za daljnje analize u smislu novih odluka Federalnog kriznog štaba i na kantonalnim nivoima te razmatranje sljedećih koraka u djelovanju kada je u pitanju sprečavanje širenja zaraze - zaključila je Mulić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo