Bosna i Hercegovina     | 20.01.2021. 17:01 |

Cijena vrtića u Ljubuškom smanjena za 50 posto

FENA Saopćenje

LJUBUŠKI, 20. siječnja (FENA) - Jednoglasno usvojenim prijedlogom Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o formiranju cijene usluga Dječjeg vrtića, o kojoj se glasovalo na sjednici Gradskog vijeća održanoj u utorak, 19. siječnja, Ljubuški je, u odnosu na okruženje, postao sredina s najnižim cijenama vrtićkih usluga.

Dosadašnje cijene vrtićkih usluga smanjene su za 50 posto, tako da mjesečna cijena dnevnog boravka djece sada iznosi 90 maraka, a poludnevnog boravka 80 maraka, dok će roditelji s troje djece u vrtiću ubuduće plaćati ukupno 180 maraka, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Grada Ljubuškog.

Da bi smanjili cijene i tako olakšali roditeljima čija djeca pohađaju Gradski vrtić ili neki od privatnih vrtića, u gradskom proračunu osigurana su sredstva za subvencioniranje i privatnih vrtića, što je još jedna u nizu demografskih mjera koje Grad Ljubuški u posljednje vrijeme provodi.

"Niti jedan grad u Hercegovini, a mislim i šire, nema ni blizu ovakve cijene vrtićkih usluga, niti jedan grad naše veličine ne izdvaja ovoliko sredstava za rad gradskog vrtića i ne daje subvencije privatnim vrtićima da ne bude prevelika razlika u cijeni među njima. Mislim da je ovo pozitivna stvar. Mi ćemo i dalje nastavljati s demografskim mjerama, a sve zbog dobrobiti roditelja", izjavio je gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta