Bosna i Hercegovina     | 20.01.2021. 16:49 |

Počela obnova vrtića 'Lužani' na Ilidži

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. januara (FENA) - Ministrica odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović, načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur i direktorica JU "„Djeca Sarajeva“ Suanita Banda ozvaničili su danas početak radova na rekonstrukciji objekta vrtića "Lužani".

Ministrica Hota-Muminović kazala je da je opredjeljenje Vlade Kantona Sarajevo povećanje kapaciteta ustanova za predškolski odgoj.

- Radimo na objedinjavanju registra svih objekata u Kantonu Sarajevo, koji su u fazi rekonstrukcije ili čekaju rekonstrukciju, ali i onih koji su u završnoj fazi - podvukla je Hota-Muminović.

Istaknula je da je u budžetu za 2021. godinu planirano sufinansiranje boravka djece u predškolskim ustanovama, kako bi se omogućilo uključenje što većeg broja djeca, te time i olakšalo roditeljima.

Načelnik Muzur podsjetio je da je samo dio tog vrtića obnovljen i u funkciji je bio samo za dvije grupe djece, što je oko 60 mališana.

- Kompletnom obnovom objekta povećat će se kapacitet vrtića na ukupno 300 djece, te će biti jedan od vrtića sa najvećim kapacitetom u Kantonu Sarajevo - dodao je.

Direktorica JU "Djeca Sarajeva" Suanita Banda kazala je da je u ovom vrtiću planirana i uspostava tri jasličke grupe, dok će ostalo biti djeca od tri do šest godina, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Dio objekta koji će se rekonstruirati obuhvatit će 10 grupnih soba za sve uzraste djece i glavnu kuhinju. Zajedno sa postojećim dijelom, ukupno će imati 12 grupnih soba. Projekt rekonstrukcije je vrijedan 1.041.300 KM.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo