Ekonomija     | 20.01.2021. 15:30 |

Mitrović i Zakonjšek sutra obilaze most na rijeci Savi kod Svilaja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. januara (FENA) - Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović i direktor Stalnog sekretarijata Prometne zajednice u Beogradu Matej Zakonjšek obići će u sutra most na rijeci Savi kod Svilaja gdje će se obratiti prisutnim predstavnicima medija.

Nakon obilaska mosta planiran je sastanak ministra Mitrovića i direktora Zakonjšeka u zgradi Općine Odžak.

Na sastanku će biti predstavljene tekuće aktivnosti Stalnog sekretarijata Prometne zajednice na Osnovnoj prometnoj mreži, kao što su planovi za elektronsku naplatu cestarine, elektronski punjači za vozila duž Koridora Vc, željeznice, olakšavanje transporta, odnosno usaglašavanje zajedničke granične kontrole na granicama BiH i Hrvatske, kao i BiH i Srbije, te razmatranje potencijalne opcije da granični prijelazi Karakaj, Varadište i Rača budu zajednički granični prijelazi između BiH i Srbije.

Nakon sastanka sa direktorom Zakonjšekom, ministar Mitrović i ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Miloš Lučić će se sastati sa načelnicom Općine Odžak Nadom Ćulap i povratnikom i odbornikom u Općinskom vijeću Odžaka Damirom Ivetićem sa kojima će razgovarati o otvaranju graničnog prijelaza Svilaj i povratničkoj populaciji u toj općini, najavljeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije