Bosna i Hercegovina     | 20.01.2021. 15:25 |

Gudeljević i veleposlanica Toudic: Suradnja u brojnim područjima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. januara (FENA) - Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević primila je danas u Sarajevu u nastupni posjet novoimenovanu veleposlanicu Republike Francuske u BiH Cristine Toudic, koju je informirala o brojnim nadležnostima tog ministarstva, posebice istaknuvši ulogu koju ono ima u borbi protiv pandemije COVID-19.

Tijekom razgovora iskazana je obostrana zainteresiranost za potpisivanje sporazuma o suradnji u brojnim područjima, a prije svega u području socijalnog osiguranja između dvije države.

Ministrica Gudeljević podsjetila je da se očekuje ratificiranje potpisanog sporazuma o suradnji u području kinematografije između dvije zemlje i pozvala na njegovu primjenu nakon ratifikacije.

Francuska veleposlanica Cristine Toudic podsjetila je da Francuski centar za kinematografiju financira snimanje nekomercijalnih filmova, posebice filmova koje će režirati žene. Založila se za pokretanje inicijativa za suradnju u svim područjima gdje Ministarstvo civilnih poslova BiH ima nadležnosti.

Gudeljević i Toudic razgovarale su i o mladima, ulozi Ministarstva u RYCO, čemu je veleposlanica Toudic dala iznimnu potporu.

Sagovornice su zaključile da to područje može biti jedno od prioritetnih u odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Francuske, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo