Svijet     | 20.01.2021. 13:13 |

Španija uvodi stroža ograničenja u nekoliko regija

FENA Internet

MADRID, 20. januara (FENA) - Nekoliko španskih regija pooštrava ograničenja zbog naglog porasta zaraza koronavirusom, čekajući odluku vlade koja će odobriti uvođenje regionalnog policijskog sata već od 20.00 sati.

Očekuje se da će na sastanku u srijedu biti odlučeno hoće li se prilagoditi vanredno stanje na nivou države kako bi se regionalnim vladama omogućio stroži odgovor na treći talas zaraze u zemlji. Otprilike polovina regija zatražila je održavanje postojećih restrikcija i policijski sat od 22.00 sata, javio je AP.

Ministarstvo zdravstva zabilježilo je u utorak 34.291 novih slučajeva infekcije koronavirusom u protekla 24 sata i 404 novih potvrđenih smrtnih slučajeva, što znači da ukupan broj od početka pandemije iznosi 2,37 miliona slučajeva i najmanje 54.000 smrtnih slučajeva.

Centralna regija Kastilja La Mancha, istočna Valencia i sjeverna Navara najavljuju novo zatvaranje barova i restorana ili ograničenja kako bi se omogućila samo dostava hrane ili jedenje na otvorenom. Zapadna regija Extremadura, trenutno s najvećom stopom zaraze u zemlji, dodatno odgađa ponovno otvaranje škola do 25. januara.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana