Servisne informacije     | 20.01.2021. 08:20 |

Narednih dana u BiH osjetno toplije, dnevne temeperature do 12 stepeni Celzijusa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. januara (FENA) - Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH sutra, 21. januara, pretežno oblačno vrijeme očekuje se na području Hercegovine, na zapadu i jugozapadu Bosne, gdje lokalno može pasti malo kiše. U većem dijelu Bosne umjerena oblačnost. Vjetar umjerene jačine, povremeno s jakim udarima, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 stupnjeva. 

Također i u petak, 22. januara, u Bosni i Hercegovini prognozira se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje većinom na području Hercegovine, Bosanske krajine i na jugozapadu Bosne. U ostalim područjima slabije padavine. Vjetar južnog smjera s jakim, lokalno i olujnim udarima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 stupnjeva. 

Za vikend, u subotu 23. januara, očekuje se pretežno oblačno vrijeme s kišom, koja će tokom dana oslabiti i postupno prestati. U planinskim dijelovima sa susnježicom ili slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu do 11 stupnjeva, saopćeno je iz FHMZBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom