Stranačke aktivnosti     | 19.01.2021. 18:20 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

Saopćenje za javnost - reakcija OO SDA Ilidža

Novoizabrani načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, i njegova stranka Narod i pravda su u svojoj predizbornoj kampanji ostali upamćeni po isticanju slogana "Ilidža jednakih, a ne privilegovanih".

Međutim, samo mjesec dana nakon imenovanja na poziciju načelnika Općine Ilidža, Nermin Muzur je uspio prekršiti svoj populistički predizborni slogan zapošljavanjem čak dvije osobe bliske njemu i stranci iz koje dolazi.

Prvi je slučaj porodičnog zapošljavanja pomoćnika Mešak Benjamina. Njegova dajdžinica je Nermina Memić, aktuelna vijećnica stranke Narod i pravda u Općinskom vijeću Ilidža, koja je na proteklim izborima bila na broju 2 liste te stranke za Općinsko vijeće. Benjamin Mešak je sa mjesta pomoćnika načelnika za privredu i finansije iz Općine Novo Sarajevo prebačen na poziciju pomoćnika načelnika za finansije u Općini Ilidža.

Drugi slučaj je upošljavanje preko kumskih veza. Naime, u Općinu Ilidža je zaposlena i Lejla Abazović, rođena Lihovac, sestra Faruka Lihovca, kojem je Nermin Muzur vjenčani kum. Lejla Abazović je sa mjesta stručne saradnice za pitanja mladih u Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade KS prebačena u Službu za obrazovanje, kulturu, sport i informisanje Općine Ilidža.

Nažalost, iz stranke Narod i pravda su ponovo pokazali svoju nedosljednost i populizam. Iz navedenih primjera zapošljavanja, umjesto "Ilidže jednakih, a ne privilegovanih", svjedočimo "Ilidži jednakijih i povlaštenih".

PRESS SLUŽBA OO SDA ILIDŽA

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta