Bosna i Hercegovina     | 19.01.2021. 14:40 |

Kompletirano rukovodstvo OV Centar, Adilagić i Isović zamjenici predsjedavajućeg

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. januara (FENA) - U nastavku prve konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća Centar Sarajevo, na dužnosti zamjenika predsjedavajućeg Vijeća izabrani su Ira Adilagić (Naša stranka) i Benjamin Isović (SDP).

Uime Komisije za izbor i imenovanja i mandatno imunitetska pitanja, Jasmin Ademović informirao je vijećnike da su navedenoj komisiji dostavljena dva prijedloga za zamjenika predsjedavajućeg i to Ira Adilagić (Naša stranka) i Benjamin Isović (SDP).

U obraćanju vijećnicima, prije izjašnjavanja, Adilagić i Isović su istakli da će svoj angažman, kao zamjenici predsjedavajućeg, obavljati isključivo na volonterskoj osnovi.

- Smatram da u vrijeme zdravstvene i ekonomske krize trebamo biti racionalni u trošenju novca građana i zbog toga želim krenuti od sebe - naglasio je Isović.

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić je podržao odluku Adilagić i Isovića da svoj angažman obavljaju volonterski.

- Vrlo je važno što su se kandidati za zamjenike predsjedavajućeg odrekli primanja. Po aktuelnim platnim razredima plata jednog zamjenika predsjedavajućeg iznosi 3.600 maraka. Sa svim pripadajućim doprinosima i naknadama na godišnjem nivou za tri zamjenika predsjedavajućeg potrebno je 205 hiljada maraka -  istakao je Mandić.

Nakon tajnog glasanja Adilagić i Isović su dobili potrebnu podršku vijećnika.

Na ovoj sjednici svečanu izjavu je potpisao i preuzeo mandat vijećnika i Dragan Stevanović iz SDP, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo