Regija     | 19.01.2021. 13:46 |

Crveni krst Crne Gore i HNV CG uputili pomoć stradalima u potresu

FENA Agencije

TIVAT, 19. siječnja (FENA) - Crveni krst Crne Gore uputio je pomoć za stanovnike Hrvatske pogođene nedavnim potresom, a donacija koja se sastoji od grijalica, kompleta posteljine, madraca i jakni, ukupne vrijednosti od preko 30.000 eura, bit će dopremljena u Petrinju, u prihvatni centar Hrvatskog Crvenog križa, priopćeno je iz te humanitarne organizacije.

"Navedenu donaciju smo realizirali u suradnji i komunikaciji s kolegama iz Hrvatskog Crvenog križa koji su nam sugerirali koja im je vrsta pomoći potrebna, s obzirom na trenutnu situaciju. Pomoć smo izdvojili iz vlastitih resursa", priopćio je Crveni krst Crne Gore. Zajedno s donacijom te humanitarne organizacije, u Hrvatsku je upućena i pomoć Direktorata za izvanredne situacije crnogorskog ministarstva unutarnjih poslova, u vidu posteljine, vreća za spavanje, deka i podmetača, koja će biti uručena Civilnoj zaštiti Hrvatske, navodi se u priopćenju.

HNV šalje prvu novčanu donaciju stradalima

Uz poruke potpore državnom vrhu i prikupljenu pomoć u hrani, odjeći i higijenskim potrepštinama, koji su poslani početkom siječnja 2021., Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore, središnja izborna institucija hrvatske manjine u Crnoj Gori, danas šalje prvu novčanu donaciju stradalnicima u Petrinji i okolici. Hrvatsko nacionalno vijeće pozvalo je odmah nakon razornog potresa 29. prosinca sve ljude dobre volje da se pridruže HNV-u u akciji prikupljanja novčanih sredstava za stradale u potresu u Hrvatskoj, kako bi se pored moralne potpore, doniranih sredstava u odjeći i hrani, pružila i novčana pomoć.

Akcija prikupljanja novčane pomoći trajala je do 15. siječnja. Pravni subjekti i fizička lica ukupno su uplatili 6.825 eura, na koji je iznos HNV doniralo 1.000 eura i ukupno uplatilo 7.825 eura na račun Ministarstva financija Republike Hrvatske, namijenjen stradalima u potresu, prenosi Hina.

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'