Sport     | 18.01.2021. 15:09 |

Kup BiH: Polufinale Promo - Bosna u srijedu, a Sloboda - Čelik u naredni utorak

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 18. januara (FENA) - Prvi polufinalni meč Kupa "Mirza Delibašić" za košarkaše po sistemu "A", između donjevakufskog Proma i sarajevske Bosne, igra se u srijedu, 20. januara, sa početkom u 17.00 sati. Drugi meč polufinala, u kojem će tuzlanska Sloboda ugostiti zenički Čelik, igrat će se u naredni utorak, 26. januara, sa početkom 19.00 sati.

-Poznato je da će domaćin finalnog meča biti pobjednik iz duela Promo - Bosna, ali, zbog zaostalih utakmica Prvenstva BiH, još nismo odredili tačan termin u kojem će biti igran finalni meč.

Izvjesno je da će to biti krajem januara ili početkom februara, jer se završni turnir, Final four (F4), igra od 12.-14. februara. Trofej brani Spars iz Sarajeva- napominje Nadir Koredžija, komesar Takmičenja Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine po sistemu A. 

Naknadno će biti određen i domaćin završnog turnira Kupa "Mirza Delibašić", na kojem će, osim prošlogodišnjeg osvajača Kupa, sarajevskog Sparsa, sudjelovati pobjednik takmičenja po sistemu A, zatim KS Republike Srpske i KS Herceg-Bosne.   

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana