Sport     | 18.01.2021. 13:23 |

MCPBiH izdvojilo 100.000 KM za zaslužne i vrhunske sportiste BiH (VIDEO)

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 18. januara (FENA) - Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević danas je primila zaslužne i vrhunske sportiste BiH s kojim je razgovarala o aktuelnom stanju u oblasti sporta. 

Na prijemu je kazala da je protekla godina bila veliki izazov za sport u svijetu pa tako i u BiH, te da vjeruje da će godina u koju smo zakoračili donijeti mnogo bolje dane za sportaše.

- Imamo prigodu družiti se sa sportašima, koji zaista zaslužuju da nose zvanje zaslužnog sportaša BiH i vrhunskog sportaša međunarodnog razreda. Trinaest je zaslužnih i 14 vrhunskih bh. sportaša u 2020. Jedni su stekli uvjete za zaluženu mirovinu, a drugi su ostvarili najveće rezultate u prethodnoj godini, koliko god je ona bila teška - kazala je Gudeljević. 

Ona smatra da sredstva za poticaj ovih sportaša, ali sporta općenito, trebaju biti veća, te da se nada da će svi koji se nalaze u lancu odlučivanja u ovom segmentu života uvidjeti značaj sporta i sportaša u društvu i da će se zajedničkim naporima poboljšati uvjeti njihovog života i rada u BiH.

- Ne kažu bez razloga da je društvo onoliko zdravo koliko su zdravi i uvjeti za razvoj sporta u društvu. Ministarstvo je ovim povodim realiziralo sva sredstva koja smo imali na raspolaganju,  dakle 100.000 KM, koji danas odlaze u ruke najboljih. Želim uspješnu, zdravljem ispunjenu i uz mnogo bolje uvjete sportsku godinu svim koji se na bilo koji načun bave sportom - kazala je Gudeljević.

Pogledajte https://fena.ba/video/5296/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1_QDfvjlFGbVmO0q0HJpXrNpiX16RLqMN?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta