Bosna i Hercegovina     | 18.01.2021. 12:10 |

UWC Nacionalni komitet BiH raspisao natječaj za stipendije

FENA Saopćenje

MOSTAR, 18. siječnja (FENA) - UWC Nacionalni komitet BiH raspisao je natječaj za dodjelu stipendija za pohađanje Koledža ujedinjenog svijeta (United World Colleges-UWC) za 2021./2022., koji je namijenjen učenicima drugih razreda četverogodišnjih srednjih škola u BiH.

"Puna stipendija pokriva troškove dvogodišnjeg školovanja prema programu Međunarodne mature (International Baccalaureate Diploma Programme, IB DP) uključujući troškove smještaja, prehrane, udžbenika i školskog pribora. Stipendija ne pokriva troškove putovanja, džeparca, vize i u nekim slučajevima zdravstvenog osiguranja", priopćeno je u ponedjeljak iz UWC-a Mostar.

Aplikacije se primaju do 12. ožujka 2021., a dodijelit će se ukupno 31 stipendija.

Nakon provedene selekcije najuspješnijim kandidatima će biti dodijeljene 22 stipendije za pohađanje UWC Mostar (BiH), po jedna stipendija za UWC Robert Bosch (Njemačka), UWC Adriatic (Italija), UWC Red Cross Nordic (Norveška),  UWC East Africa (Tanzanija); 2 parcijalne stipendije za UWC Changshu (Kina), te po jedna parcijalna stipendija za UWC USA (Sjedinjene Američke Države) i UWC Mastricht (Nizozemska).

"UWC traži učenike koji su društveno zreli i moralno odgovorni, a pogodan kandidat je učenik koji u školi postiže uspjeh i ima široko polje vannastavnih interesa. Bitne osobine uključuju sposobnost tolerancije prema drugačijim mišljenjima i stavovima, a iskustvo je pokazalo da su tokom selekcije najuspješniji oni učenici koji dolaze s jasnom slikom o ciljevima UWC pokreta i jakim ličnim motivom da im doprinesu", navode iz UWC-a Mostar.

Napominju kako se nakon sticanja IB DP diplome učenicima UWC koledža nudi široki spektar stipendija za univerzitete u inostranstvu, a tijekom školovanja osigurano im je i univerzitetsko savjetovanje. 

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo