Bosna i Hercegovina     | 19.01.2021. 09:00 |

Zvizdić: SAD sa Bidenom na čelu će biti čvrst i posvećen prijatelj BiH

FENA Fedzad Forto

SARAJEVO, 19. januara (FENA) - Podrška Sjedinjenih Američkih Država suverenitetu, teritorijalnom integritetu i međunarodnom subjektivitetu BiH je uvijek bila jasna i nedvosmislena, i sasvim sam siguran da će se dolaskom predsjednika Bidena na čelo SAD prijateljski odnosi nastaviti i da će saradnja biti frekventnija i sadržajnija.

Ovo je u izjavi za Fenu pred sutrašnju inauguraciju novog američkog predsjednika Joea Bidena ocijenio zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i član komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Denis Zvizdić.

Po njegovim riječim, SAD su uvijek imale razumijevanja za odnose u BiH i bile na strani pravedne, jedinstvene i suverene BiH.

- Predsjednik Biden i dio njegove administracije su dobri poznavaoci prilika u BiH, znaju šta je bilo u našoj državi i kakvo je stanje sada i zbog toga vjerujem da će se aktivno uključiti u traženje rješenja za prevazilaženje problema u našoj BiH. SAD sa Bidenom na čelu će biti čvrst i posvećen prijatelj Bosne i Hercegovine u reformskim procesima i euroatlantskim integracijama, a podrška SAD-a teritorijalnom integritetu, suverenitetu i euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine je oduvijek bila i ostat ce neupitna - zaključio je Zvizdić.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom