FENA biznis     | 18.01.2021. 08:47 |

Zaštitna sredstva malim i srednjim poduzećima u okviru projekta BetMET

FENA Saopćenje

MOSTAR, 18. siječnja - Projekat BetMET, čiji je prevashodni cilj razvoj metalskog sektora, je dodjelom zaštitnih sredstava i dezinficijensa za 14 malih i srednjih poduzeća u ukupnoj vrijednosti od 20 hiljada eura, omogućio je nastavak proizvodnje i sigurnije okruženje u kojem će poslovati, u kontekstvu mogućih problema izazvanih pandemijom COVID-19.

Paketi sa zaštitnim sredstvima sadrže uređaje za beskontaktno mjerenje temperature, dezinfekcijska sredstva, zaštitna odjela i
vizire, maske i rukavice.

"Projekt BetMet doprinosi poboljšanju konkurentnosti ciljanih malih i srednjih poduzeća iz metaloprerađivačkog sektora. Isporučena sredstva će omogućiti poduzećima da sigurnije nastave sa proizvodnjom te odgovore na visoke higijenske standarde u zaštiti zaposlenih, radnih mjesta, kao i obližnjih javnih površina. Projekat BetMET će nastaviti sa podrškom poduzećima kroz upotrebu inovativnih tehnologija i usluga poslovnog razvoja, te njihovim olakšanim pristupom visokokvalificiranoj radnoj snazi", izjavio je Tomislav Majić, predsjednik Udruženja za poduzetništvo i poslovanje LiNK Mostar.

Ukupna vrijednost BtMET projekta iznosi 404 hiljade eura, od čega je Evropska unija obezbijedila 281 hiljadu eura bespovratnih sredstava okviru EU4Business projekta. Ciljevi su mu razvoj metalskog sektora, nova radna mjesta i zadržavanje postojećih, u uslovima krize izazvane pandemijom Covid19. Metodologija projekta BetMET se oslanja na kontinuirani razvoj specijaliziranih usluga za ciljana mala i srednja poduzeća. Usluge se odnose na postupak zaštite metalnih površina u skladu sa EU standardima kvalitete, a projekat se također fokusira na poboljšanje nivoa digitalizacije poduzeća.

Realizuje ga Udruženje za poduzetništvo i poslovanje LiNK iz Mostara, u partnerstvu sa Mašinskim fakultetom Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, te firmama IT Odjel d.o.o. iz Mostara i Eurosjaj d.o.o. iz Konjica.

EU4Business je projekat Europske unije koji podstiče razvoj ciljanih sektora i poduzetništva u BiH. Projekat je vrijedan 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Europska unija (15 miliona eura) i Savezna Republika Njemačka (1,1 miliona eura). Projekat zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine. EU4Business je dio Programa lokalne samouprave i ekonomskog razvoja u BiH koji podržava SR Njemačka. Za više informacija o EU4Business projektu
posjetite: www.eu4business.ba.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo