Svijet     | 16.01.2021. 14:37 |

Rusija ponovo pokreće međunarodne letove, registrovat će treću vakcinu

FENA Internet

MOSKVA, 16. januara (FENA) - Ruske vlasti saopćile su u subotu da će letovi između Moskve i glavnih gradova Finske, Vijetnama, Indije i Katara, obustavljeni otkako je pandemija počela u martu, ponovo biti pokrenuti od 27. januara, nakon što su ispunjeni određeni epidemiološki kriteriji.

U izjavi podijeljenoj nakon sastanka vladinog sjedišta za koronavirus kaže se da su četiri zemlje imale manje od 40 novih slučajeva svake dvije sedmice na 100.000 ljudi, javio je Reuters.

Pored toga, Rusija je najavila da će registrovati i treću vakcinu koju će koristiti u kampanji vakcinisanja protiv COVID-19.

- Rezultati kliničkih ispitivanja vakcine protiv koronavirusa koju je proveo naučni centar 'Čumakov' Ruske akademije nauka veoma su dobri i ona može biti registrovana narednih dana - izjavila je šefica Ruske službe za sanitarni nadzor i kontrolu Ana Popova.

Govoreći o situaciji s pandemijom, istakla da nema razloga da se govori da će virus prestati da cirkuliše, prenosi Sputnik.

Naprotiv, kako je kazala, sa velikim stepenom vjerovatnoće smatra se da će virus ostati sa nama, da će postati sezonski i da će se pojavljivati u sezoni epidemije, kao virus gripa.

U Rusiji su do sada registrovane dvije vakcine protiv Covid-19 - vakcina instituta "Gamalej" Sputnik V i vakcina instituta "Vektor".

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom