FENA biznis     | 16.01.2021. 14:21 |

U naselju Grbavica presječeni optički kablovi kompanije Telemach

FENA Saopćenje

U Sarajevu u ulici Behdžeta Mutevelića 77., nepoznato lice ili više njih, presjekli su tri optička kabla koja pripadaju kompaniji Telemach BH, što je dovelo do obustavljanja usluge dijelu korisnika, nestanka internet veze i prekida emitovanja kablovskog programa.

Tehničke ekipe Telemacha izašle su na teren i rade na otklanjanju smetnji i uspostavljanju usluge korisnicima koji su zbog ove sabotaže nepoznatih počinioca ostali privremeno bez usluge. Kompanija Telemach BH će podnijeti krivičnu prijavu protiv N.N. izvršioca koji je nanio štetu kompaniji i izvršio opstrukciju isporuke usluge korisnicima u naselju Grbavica.

Sabotaža i presijecanje kablova kako sumnjamo dogodili su se u subotu u tri sata poslije ponoći za vrijeme ograničenog kretanja propisane od strane Kriznog štaba FBiH.
Očekujemo da istražni organi utvrde sve okolnosti pod kojim je učinjeno ovo krivično djelo uništavanja imovine sa namjerom da se nanese šteta kompaniji Telemach i zaustavi isporuka usluge korisnicima.

Poslije mnogobrojnih medijskih napada i negativne kampanje bazirane na neistinitim informacijama o kompaniji Telemach BH, svjedoci smo da se prešlo i na pokušaj opstrukcije rada kompanije i kroz fizičko uništenje imovine.

Tehničke ekipe Telemacha potrudiće se da u najbržem mogućem roku zamijene optičke kablove kako bi se nastavilo pružanje usluge pretplatnicima Telemach BH, a očekujemo da istražni organi u najkraćem roku otkriju počinioce.

O navedenom slučaju upoznati su nadležni policijski organi, te će u skladu s tim biti podnesena krivična prijava Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Krivični Zakon FBiH propisuje niz krivičnih dijela od oštećenja tuđih stvari i imovine do ugrožavanja sigurnosti građana onemogućavanjem nesmetane komunikacije posebno sa hitnim službama. 

Kontakt informacije:

"Telemach BH”
Društvo za pružanje usluga u
oblasti telekomunikacija d.o.o.
Sarajevo Džemala Bijedića 216, 71210 Ilidža, BiH

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo