Regija     | 16.01.2021. 11:51 |

Slovenija: 1523 nove zaraze, 28 preminulih, oporba proziva Janšu

FENA Agencije

LJUBLJANA, 16. siječnja (FENA) - U Sloveniji je u zadnja 24 sata zabilježeno 1523 novozaraženih koronavirusom i  28 preminulih, što je povećanje u odnosu na dan ranije, kad je oporba u parlamentu uložila zahtjev za izglasavanje nepovjerenja vladi premijera Janeza Janše zbog loše epidemiološke slike.

Prethodni dan bilo je 1478 novih slučajeva zaraze i  23 preminula, a premijer Janša koji predviđa da će stroge mjere zatvaranja možda trajati do kasnog proljeća ili će se dodatno zaoštravati, osudio je oporbu da destabilizira državu rušenjem njegove vlade, te time riskira održavanje prijevremenih izbora "na vrhuncu epidemije".

"To je patetičan izraz ideološke mržnje prema onima koji misle drukčije i bio bi komičan da ne dolazi usred teškog epidemijskog vala", komentirao je Janša na svom Twitter profilu.

"Opozicija postupa po načelu što više virusa, to bolje za nas", osudio je Janša politički potez opozicije o kojemu će se parlament izjašnjavati sredinom idućeg tjedna.

U  prijedlogu parlamentu za smjenu Janšine vlade oporbene stranke iz neformalne Koalicije ustavnog luka (KUL) navele su da je Janša naštetio ugledu Slovenjije u svijetu i prokockao povjerenje slovenskih građana svojim autoritarizmom i napadom na institucije države i medije, ali i da vlada pod njegovim vodstvom "nije  znala učinkovito suočiti se s epidemijom, te  je Sloveniju dovela u vrh tragične svjetske ljestvice umrlih od Covida-19" na milijun stanovnika, prenosi Hina.

 

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti