Bosna i Hercegovina     | 15.01.2021. 14:38 |

Mahmutbegović uputila telegram saučešća povodom smrti rudara Adisa Zaimovića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. januara (FENA) - Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović uputila je telegram saučešća porodici i kolegama Adisa Zaimovića, rudara koji je poginuo u rudniku Breza, saopćeno je iz Ureda potpredsjednice FBiH.

- Duboko sam potresena viješću o tragičnoj smrti rudara Adisa Zaimovića u jami "Kamenica" Rudnika mrkog uglja Breza te vam upućujem izraze iskrenog saučešća u boli koja je pogodila sve rudare i građane Bosne i Hercegovine. Teško je u ovom trenutku pronaći prave riječi utjehe za porodicu stradalog i njegove kolege, ali možemo izraziti odgovornost društva da trajno održava sjećanje na velike i čestite ljude poput rahmetli Adisa te da ovo društvo pomogne njegovoj djeci u školovanju odnosno kasnijem zapošljavanju. Vjerujem da je to najmanje što ovo društvo i država mogu učiniti za ljude koji su se nesebično žrtvovali za svoju porodicu i društvo - navela je Mahmutbegović.

Ona ističe da je ovo prilika predstavnicima vlasti, institucija i javnih preduzeća da sistemski tretiraju pitanja zaštite na radu rudara koji rade jedan od najopasnijih poslova kako se slične tragedije ne bi ponavljale.

- Povrijeđenim rudarima želim brz oporavak, uz želju da u boljim okolnostima nastave svoj rad - navela je tekođer potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta