Sport     | 15.01.2021. 15:14 |

Izbor najboljih sportista Tuzlanskog kantona 20. januara

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. januara (FENA) - Sportski savez Tuzlanskog kantona i ove godine, 27. put, pod pokroviteljstvom Vlade TK i uz podršku kantonalnog ministarstva za kulturu, sport i mlade, organizuje manifestaciju “Izbor sportiste godine” na kojoj se sumiraju sportski rezultati u najmnogoljudnijem kantonu u Bosni i Hercegovini. 

Manifestacija će se, uz suorganizaciju JU Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona i JP Radio televizija Tuzlanskog kantona, održati 20. januara u Velikoj sali BKC TK u Tuzli. 

-U godini u kojoj je otkazana većina velikih takmičenja na svjetskom i evropskom nivou, a domaća takmičenja održavana u specifičnim okolnostima, teško je očekivati da imamo sportsku godinu sličnu proteklim. Ali bez obzira na okolnosti i uz pomoć pokrovitelja i suorganizatora manifestacije, pokušat ćemo organizovati manifestaciju na nivou prošlogodišnjih - istakli su iz Izvršnog odbora manifestacije "Izbor sportiste godine Tuzlanskog kantona 2020“.

Kako je saopćeno, Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona i Radio televizija Tuzlanskog kantona, kao društveno odgovorne javne ustanove, prihvatili su suorganizaciju 27. "Izbora sportiste Tuzlanskog kantona", te tako dale veliki doprinos da tradicionalna sportsko-kulturna manifestacija zadrži visok nivo organizacije i u teškim vremenima za sport i kulturu.

Manifestacija će okupiti više oko 40 nagrađenih sportista, trenera, predstavnika sportskih ekipa i sportskih radnika, kojima će biti dodijeljana priznanja za postignute rezultate u prošloj godini.

Događaju će zbog strogog poštovanja Covid protokola moći prisustvovati samo osobe koje će dobiti i dodijeliti priznanja, dok će publika događaj moći pratiti u direktnom TV prijenos u programu RTV TK, koji počinje u srijedu, 20. januara u 20.00 sati.

U muzičkom dijelu programa predstavit će se učenici Srednje muzičke škole „Čestmir Mirko Dušek“, a manifestacija je povod i za izlazak 13. izdanja sportskog magazina"Trijumf", koji će se u manjem tiražu distriburati posjetiteljima "Izbora sportiste Tuzlanskog kantona", a u elektronskom obliku će se od 21. januara moći preuzeti na web stranici www.sportskisaveztk.ba, saopćeno je iz Sportskog saveza Tuzlanskog kantona. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo