Bosna i Hercegovina     | 14.01.2021. 13:48 |

Predsjedništvo SBB-a donijelo mjere o reorganizaciji nakon Lokalnih izbora

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. januara (FENA) - Predsjedništvo Saveza za bolju budućnost (SBB) na današnjoj je sjednici u Sarajevu donijelo više mjera i zaključaka o reorganizaciji stranke nakon završenih Lokalnih izbora 2020. godine.

Jednoglasno je donesena Odluka o isključivanju Azema Cvike, vijećnika u Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo, iz članstva SBB-a.

- Odluka Cvike da podrži većinu sa SDA na čelu  je utoliko teža što je njegov glas bio odlučujući da SDA zadrži većinu u tom Općinskom vijeću - navodi se u saopćenju SBB-a.

Naglašeno je da je rukovodstvo Saveza za bolju budućnost BiH još prilikom podnošenja ostavke Fahrudina Radončića na mjesto ministra sigurnosti BiH, donijelo Odluku o prestanku koaliranja sa SDA na svim nivoima. Jedini je, kako se ističe u saoopćenju, izuzetak Vlada FBiH u tehničkom mandatu, gdje nije moguće povući ministre SBB-a jer bi to značilo da Vladu FBiH praktično može preuzeti HDZ BiH.

Predsjedništvo SBB-a, navodi se u saopćenju, pozvalo je SDA i HDZ BiH da što prije formiraju novu Vladu FBiH, u kojoj neće biti ministara iz SBB-a.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!