Bosna i Hercegovina     | 13.01.2021. 18:06 |

Policija traži pomoć građana u pronalasku osumnjičenog za ubistvo u Zenici

FENA Saopćenje

ZENICA, 13. januara (FENA) – Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona danas je od građana zatražilo pomoć u pronalasku izvršioca krivičnog djela ubistva.

Naime, danas je oko 09.30 sati u Zenici, u ulici Nikole Tesle, nepoznata osoba, upotrebom hladnog oružja, nanijela povrede osobi inicijala O.R. (1957) iz Zenice, a koja je od posljedica zadobijenih povreda i preminula na mjestu izvršenja krivičnog djela.

Policija je izvršila uviđaj, a poduzete su i intenzivne operativne aktivnosti na otkrivanju i hapšenju osobe u bjekstvu, koja je nanijela smrtonosne povrede O.R.

Prema dosad prikupljenim saznanjima, postoje osnovi sumnje da se u vezu sa izvršenjem krivičnog djela "ubistvo" može dovesti osoba Caner (Fuat) Taylan, državljanin Republike Turske, sa prebivalištem u Zenici.

Sektor kriminalističke policije je dobio saglasnost dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva ZDK za javno objavljivanje fotografije osobe, sa ciljem njenog pronalaska.

Stoga apeluju na građane da ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u pronalasku i lociranju osobe, da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu besplatnim pozivom na telefonski broj 122 ili na broj 032/449-250 u Operativnom centru Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

U poslijepodnevnim satima, u istoj ulici, u dvorištu privatne kuće, pronađeno je još jedno beživotno tijelo muške osobe, koje se prema operativnim saznanjima može dovesti u vezu sa navedenim krivičnim djelom i osumnjičenom osobom.

U toku su uviđajne radnje na mjestu pronalaska tijela, čiji identitet još nije potvrđen.

Sve aktivnosti se poduzimaju u saradnji sa drugim policijskim agencijama u BiH, kao i Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, saopćeno je iz MU ZDK. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana