Bosna i Hercegovina     | 13.01.2021. 14:36 |

Sattler, Cikotić i međunarodni predstavnici u obilasku kampa u Lipi kod Bihaća

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 13. januara (FENA) - Šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler, ambasadori Njemačke i Austrije u našoj državi, te brojni predstavnici međunarodnih organizacija stigli su na lokalitet Lipa kod Bihaća, gdje će se i sami na terenu uvjeriti u životne i boravišne uslove više stotina migranata i izbjeglica.

Njima su se u ovom obilasku pridružili i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić, zatim predstavnici Službe za poslove sa strancima i premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić.

Većina migranata i izbjeglica su u proteklim danima izmješteni iz onog što je ostalo od nekadašnjeg prihvatnog kampa, na obližnju uređenu parcelu sa vojnim šatorima. Osigurano im je grijanje, prehrambeni obroci i zdravstvena pomoć, snabdijevanje električnom energijom, a riješeno je i pitanje sanitarnog čvora i prostora za tuširanje, odnosno održavanje lične higijene.

Služba za poslove sa strancima je u potpunosti ograničila ulazak u kontrolirani prostor, te još uvijek nije poznato da li će biti zvaničnog obraćanja predstavnicima medija.

Nakon obilaska lokaliteta Lipa, planiran je sastanak s gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem, koji neće biti otvoren za javnost.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo