Ekonomija     | 13.01.2021. 13:28 |

Velika potražnja za digitalnim startup paketima Privredne agencije Beč

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. januara (FENA) - U vremenu svakodnevnih video konferencija uslijed pandemije koronavirusa Privredna agencija Grada Beča (Wirtschaftsagentur Wien) je stranim i domaćim preduzećima 2020. ponudila svoje poznate startup pakete u digitalnom formatu.

Sa 66 prijavljenih zemalja i 132 prijave međunarodnih startup kompanija 2020. je nadmašila sve prethodne godine od 2014. kada je "Vienna Startup package" prvi put predstavljen.

Prošlogodišnji paket osvojilo je 16 inostranih startupa, od kojih sedam iz Velike Britanije. Paket nudi individualna savjetovanja, podršku i međusobno umrežavanje startupa kao i umrežavanja s javnim preduzećima u Beču, a kompanije koje ga koriste unapređuju svoj model poslovanja za izlazak na međunarodno tržište.

Paket pokriva troškove puta i smještaja u Beču, sudjelovanje na različitim biznis kursevima u vrijednosti od 2.000 eura, te upoznavanje s poduzetničkom scenom i stakeholderima u Beču.

Grad Beč će i u budućnosti nastaviti s privlačenjem novih preduzeća. Kao svoje prednosti ističe stabilne uslove poslovanja, pravnu i ekonomsku sigurnost, te izvrsnu infrastrukturu. Dodatnu prednost predstavlja i "Expat Centar" Privredne agencije koji pomaže poduzetnicima pri preseljenju preduzeća.

Prijave za paket Vienna Startup 2021. za maj tekuće godine moguće su već sada putem https://wirtschaftsagentur.at, saopćeno je iz Eurocomm-PR Sarajevo.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta