Bosna i Hercegovina     | 13.01.2021. 13:05 |

Košarac i Grujičić razgovarali o aktuelnim ekonomskim i političkim temama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. januara (FENA) - Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac primio je danas u Sarajevu načelnika opštine Srebrenica Mladena Grujičića s kojim je razgovarao o aktuelnim ekonomskim i političkim temama.

Sagovornici su pozdravili odluku aktuelnog saziva Vijeća ministara BiH o odobrenju 1,5 miliona KM za podršku jednoglasno usvojenim infrastrukturnim projektima u opštini Srebrenica.

Istaknuto je da su sredstva odobrena nakon nekoliko godina nepotrebnog zastoja, s obzirom na činjenicu da je riječ o preostalom dijelu obećane pomoći prošlog saziva Vijeća ministara BiH razvoju opštine Srebrenica, koja je u iznosu dva miliona KM najavljena na Investiciono-razvojnoj konferenciji "Mogućnosti i perspektive razvoja Srebrenica 2015" u novembru 2015. U septembru 2018. za te svrhe je odobreno 500.000 KM, nakon čega je aktuelni saziv Vijeća ministara BiH u septembru 2020. odobrio preostali dio finansijske pomoći.

Ministar Košarac i načelnik Grujičić razgovarali su i o razvoju lokalnih politika, te unapređenju poslovnog ambijenta u Srebrenici, s fokusom na vanjskotrgovinski promet preduzeća koja posluju na području te opštine, između ostalih, ''Ekonomik'', ''AS drvo'', Rudnik olova i cinka ''Sase'', Rudnik boksita, ''Petroprojekt'', te ''Prevent''.

Na današnjem sastanku izražena je zabrinutost zbog činjenice da Centralna izborna komisija BiH još nije donijela odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata lokalnih izbora u Srebrenici.

Košarac i Grujičić konstatovali su da je neophodno u što skorijem roku potvrditi izborne rezultate, kako bi ta lokalna zajednica nastavila sa normalnim funkcionisanjem i definisanjem razvojnih politika u interesu svih građana, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!