Svijet     | 13.01.2021. 09:15 |

Disneyland će biti korišten kao centar za vakcinisanje protiv koronavirusa

FENA Internet

NEW YORK, 13. januara (FENA) - Disneyland u saveznoj državi Californija, jedan od najvećih i najpoznatijih zabavnih parkova u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), koristit će se kao novi centar za vakcinisanje protiv koronavirusa (COVID-19).

Vlasti okruga Orange, gdje je smješten zabavni park, najavile su da će se Disneyland, koji je zbog epidemije zatvoren za posjetitelje, koristiti kao područje za vakcinu COVID-19.

Guverner Kalifornije Gavin Newsom izjavio je da se s trenutnom strategijom vakcinisanje ne može obaviti dovoljno brzo te su stoga odlučili formirati nova područja za vakcinisanje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Californija je sa 2,7 miliona zaraženih, savezna država s najvećim brojem zaraženih. Do sada je u državi od virusa umrlo više od 30.000 ljudi. Širom SAD-a virusom je zaraženo više od 23 miliona ljudi, od kojih je umrlo najmanje 388.000.

Prema podacima američkog Centra za kontrolu i praćenje bolesti (CDC), u zemlji je do sada 9,3 miliona ljudi primilo vakcinu protiv COVID-19.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo