Svijet     | 12.01.2021. 15:22 |

Snježna oluja u Španiji odnijela još dva života u Barceloni

FENA Internet

MADRID, 12. januara (FENA) - Najgora snježna oluja u Španiji u posljednjih nekoliko desetljeća odnijela je živote dvojice Marokanaca koji žive na ulicama Barcelone, čime se broj žrtava od snježne oluje popeo na šest.

Vjeruje se da su dvojica muškaraca, u dobi od 32 i 37 godina, umrla od hipotermije, izvijestio je u utorak list La Vanguardia, prenosi dpa. 

Provest će se obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Barcelona, lučki grad na Mediteranu, nije zabilježila tako niske temperature kao u glavnom gradu Madridu, na primjer, ali trenutna temperatura je malo iznad nule noću.

U petak su dvije osobe umrle u blizini grada Malaga na jugu zemlje kada se prelila rijeka a oni ostali zarobljeni u automobilu. U subotu je muškarac pronađen mrtav ispod hrpe snijega u sjeverozapadnom gradu Zarzalejo, dok je u Madridu tijelo muškarca pronađeno na klupi.

Španija se još uvijek oporavlja od oluje koja je zemlju zadesila u četvrtak dok je u Madridu situacija i dalje veoma opasna.

Zabilježena je temperature od minus 8 stepeni Celzijusa u toku noći, dok veliki nanosi snijega i dalje otežavaju saobraćaj, a škole ostaju zatvorene do sljedeće sedmice.

Proces vakcinacije protiv koronavirusa također je obustavljen.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta