Bosna i Hercegovina     | 12.01.2021. 14:31 |

Vijeće ministara BiH odobrilo sredstva za pomoć općini Kostajnica i R. Hrvatskoj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. januara (FENA) - Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na vanrednoj telefonskoj sjednici donijelo je Odluku o odobravanju 100.000 KM iz tekuće rezerve budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine u svrhu pružanja pomoći Kostajnici.

Kako je sopćeno, sredstva su namijenjena saniranju posljedica zemljotresa koji je izazvao ogromnu materijalnu štetu krajem decembra prošle godine u Kostajnici, općini u Bosni i Hercegovini na granici s Republikom Hrvatskom.

Takođe, na sjednici Vijeća ministara BiH je donesena i Odluka o odobravanju 500.000 KM iz tekuće budžetske rezerve radi pružanja međunarodne pomoći Vladi Republike Hrvatske u saniranju posljedica zemljotresa, koji se dogodio krajem decembra 2020. godine.

Podsjećaju da je Republiku Hrvatsku 29. decembra 2020. godine pogodio razorni zemljotres sa katastrofalnim posljedicama, ljudskim žrtvama i povrijeđenima, kao i razrušenom i teško oštećenom imovinom u Sisačko-moslavačkoj županiji, saopćeno je.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom