Bosna i Hercegovina     | 12.01.2021. 13:03 |

Tegeltija: Danas odluke o pomoći regijama BiH i Hrvatske pogođenim zemljotresom

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 12. januara (FENA) - Delegatkinja Kluba hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Lidija Bradara (HDZ) upitala je na današnjoj sjednici da li je Vijeće ministara BiH uputilo pomoć dijelovima BiH i Hrvatske u kojim su se osjetile posljedice nedavnog zemljotresa.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija (SNSD) rekao je da će sjednici Vijeća koja je zakazana za danas biti donesene odluke o isplati jednokratne pomoći u novcu Hrvatskoj, te za općinu Kostajnica koja je najteže pogođena na teritoriji BiH.

Delegat Kluba hrvatskog naroda Bariša Čolak (HDZ) pitao je ministricu civilnih poslova BiH Ankicu Gudeljević (HDZ) u kojoj fazi je postupak nabavke vakcina za koronavirus, na šta mu je odgovorila da je BiH uključena u dva mehanizma za nabavku vakcina - Covax i EU mehanizam.

Istakla je da bi prve količine vakcina u BiH mogle stići krajem januara ili početkom februara, a da tačan datum još nije poznat.

- Iskazane potrebe u oba mehanizma će stizati u više alokacija, a nadležne zdravstvene institucije će identificirati krajnje korisnike - rekla je Gudeljević.

(FENA) H. I.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom