Bosna i Hercegovina     | 12.01.2021. 11:25 |

Svi putevi na području Srebrenice danas prohodni

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 12. januara (FENA) - Svi putevi na području opštine Srebrenica danas su prohodni - potvrdio je Feni načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Opštine Srebrenica Bojan Josupović. 

- Trenutno po izvještaju nadzornih organa i u razgovoru sa stanovništvom nema neprohodnih puteva. Svi putevi se čiste po planu i programu zimskog održavanja puteva. Mašine su na lokaciji Vučevac, Lipovac, a u toku dana će se čistiti putevi MZ Brežani, Osmače, Poznanovići, Ratkovci – kazao je Josipović.

Prema podacima kojima raspolaže opštinska Služba civilne zaštite, visina sniježnog pokrivača u gradskom dijelu opštine je od 10 do 15 cm, a u brdsko-planinskim dijelovima opštine visina sniježnog pokrivača je od 40 do 50 cm. Mjestimično, u brdsko-planinskim predjelima opštine visina sniježnog pokrivača je viša od 50 cm zbog sniježnih nanosa, i to dijelovi mjesnih zajednica Luka, Skenderovići, Podravanje, Radoševići, Brežani, Krnjići, Osatica, Sućeska, Viogor i Toplica.

Prema informacijama iz Elektrodistribucije Srebrenica, snabdijevanje električnom energijom cjelokupnog područja opštine je uredno i nisu evidentirani kvarovi na niskonaponskoj elektromreži.

Također, iz JKP "Polet" Srebrenica ističu da je snadbijevanje vodom grada i prigradskih naselja uredno.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta