Servisne informacije     | 12.01.2021. 08:44 |

FHMZBiH - Narednih dana u BiH pretežno oblačno uz prolazni snijeg ili susnježicu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. jnuara (FENA) - Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH sutra, 13. januara, u Bosni i Hercegovini veći dio dana preovladavat će pretežno oblačno vrijeme. Prolazno slab snijeg ili susnježica se očekuju u Bosni i na sjeveru Hercegovine, od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. U večernjim satima razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu zemlje do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 6 do 9°C. 

U četvrtak, 14. januara, u Bosni i Hercegovini se očekuje novo naoblačenje u jutarnjim satima koje će uvjetovati snijeg ili susnježicu, na jugu zemlje i kišu. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3°C, na jugu zemlje do 0°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 3 do 6°C. 

Također i u petak, 15. januara, u Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slab snijeg u centralnim i istočnim područjima naše zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1°C, na jugu zemlje od 2 do 5°C, saopćeno je iz FHMZBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana