Sport     | 12.01.2021. 09:31 |

Počele pripreme rukometaša Sloboda

FENA Saopćenje

 

TUZLA, 12. januara (FENA) - Rukometni klub Sloboda započeo je pripreme za nastavak sezone 2020./21. Nakon prozivke ekipa je obavila trening u maloj dvorani SKPC Mejdan.

- Pripreme ćemo obaviti u Tuzli. Koristit ćemo resurse kojima naš grad raspolaže, Ilinčicu, stadion Tušanj i dvoranu Mejdan. Što se tiče očekivanja za narednu polusezonu, moja najveća želja je da svi budemo zdravi i da svi igrači budu na raspolaganju stručnom štabu, što i nije bio slučaj u prvom dijelu sezone. U prvom dijelu imali smo dosta problema sa povredama, tako da smo bili sputavani i oslabljeni i na treninzima i na utakmicama. Nadam se da će nas povrede zaobići u narednom periodu. Dat ćemo sve od sebe da se domognemo mjesta koje vodi u neko od evropskih takmičenja - kazao je trener Davor Kadić.

Bilećanin Spasoje Pekić novi je član "crveno-crne porodice". Riječ je o iskusnom rukometašu koji je u svojoj karijeri nastupao za Nevesinje, Leotar, Derventu, Vogošću, Slaviju, a u redove Slobode dolazi iz brčanske Lokomotive.

- Uspjeli smo se malo osvježiti i dovesti igrača koji bi nam trebao pomoći u ostvarivanju naših ciljeva. Radi se o iskusnom Spasoju Pekiću koji će nam pomoći u odbrambenim zadacima u kojim smo u nekim utakmicama imali određenih problema. Dolaskom Pekića rasteretit će se mali roster koji je trpio najveći napor tokom prethodne polusezone - dodao je Kadić.

Igrači koji su se odazvali prozivci su: Adnan Tufekčić, Alen Ovčina, Amir Imamović, Anes Bečić, Bakir Pirić, Damir Halilković, Dražen Stojanović, Edin Klis, Eldin Vuković, Emir Suhonjić, Ermin Jusić, Harun Djana, Ismar Bajrić, Jasmin Nurkanović, Mirza Jusufović, Mirza Muhedinović, Muharem Milkunić, Omar Karahodžić, Renato Čajić, Spasoje Pekić, Tarik Fares i Tarik Okanović.

Prozivci nije prisustvovao golman Zdravko Čajić zbog operacije slijepog crijeva, te Amar Husejnović koji je sa klubom sporazumno raskinuo saradnju, saopćeno je iz kluba.

Sloboda se trenutno nalazi na 5. poziciji sa omjerom od devet pobjeda, pet poraza i jednim remijem s ukupno osvojenih 19 bodova. Prvenstvo se nastavlja 20. februara, dok sedam dana ranije, u Tuzli, Slobodu očekuje duel protiv Čelika u okviru 1. kola Kupa BiH.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!