Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 11.01.2021. 21:12 |

Dedić: Smjena Vijeća ministara u ovakvoj situaciji bila bi nož u leđa državi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. januara (FENA) - Zastupnik Stranke demokratske akcije u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Dedić kazao je da je inicijativa za smjenu Vijeća ministara jeftini populizam.

-Smjenjivati državnu vladu, kada u državi imate hiljadu problema, a da pri tome ne nudite plan kako izabrati novu – bio bi nož u leđa državi. Potpisnici ove inicijative, ali i novoosnovane lokalne stranke kojima su bitniji kantoni i općine od države, u proteklom periodu pokazale su da nemaju kapaciteta da štite državni interes. Oni ne mogu držati SDA lekcije o tome kako se brani država, naveo je Dedić u svojoj izjavi. 

Poziva sve parlamentarne stranke na državnom nivou da se, kako kaže, kane populističkih inicijativa, te da se u ovom delikatnom trenutku za državu posvete ozbiljnom radu, na što ih uostalom obavezuju preuzeti mandati.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana