Stranačke aktivnosti     | 11.01.2021. 16:59 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Nezavisni blok izražava žaljenje zbog toga što inicijativa za smjenu aktuelnog Vijeća ministara naše zastupnice Aide Baručije koju su podržali i SDP i Naša stranka nije naišla na širu podršku u Parlamentu BiH. Ujedno, kao pozitivno ocjenjujemo to što su se kristalizirali odnosi u Parlamentu i što je sada svima jasno kako SNSD, HDZ, SDA i DF čine nerazdvojnu koaliciju usmjerenu ka uništavanju Bosne i Hercegovine.

Iako je postojala mogućnost da nepovjerenje katastrofalnom Vijeću ministara bude izglasano makar u Predstavničkom domu, međusobni interesi te četiri stranke prevagnuli su protiv interesa građana ove zemlje. Očigledno je da nas čekaju još dvije godine opstrukcija i blokada koje građani ove zemlje doslovno plaćaju životima, a ne samo ekonomskim i društvenim zaostajanjem.

"Simpatično je obrazloženje SDA koje kaže kako opozicija želi blokirati rad institucija, kao da one funkcionišu bez problema. Danas smo imali 15. sjednicu Parlamenta u trećoj godini ovog saziva, što dovoljno govori o blokadama i tome koliko je odlučivanje izmješteno iz institucija. Od danas SDA više nema pravo da govori o blokadama koje vrše SNSD i HDZ," rekao je predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.

Press služba

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo