Bosna i Hercegovina     | 11.01.2021. 17:27 |

Pred delegatima Doma naroda PSBiH sutra obiman dnevni red

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. januara (FENA) - Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine bit će održana sutra, a na dnevnom redu je, pored ostalog, Prijedlog zakona o privremenim mjerama u radu pravosudnih i drugih organa BiH za vrijeme stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji BiH.

Pred delegatima je i Prijedlog izvještaja o realizaciji Strateškog plana ruralnog razvoja BiH za period od 2018. do 2021. godine.

Delegati će razmatrati i 74 izvještaja Ureda za reviziju institucija BiH o finansijskoj reviziji institucija BiH za 2019. godinu, kao i Godišnji revizorski izvještaj o glavnim nalazima i preporukama za 2019. godinu.

Izvještaj o namjenskom utrošku grant sredstava u oblasti nauke i kulture za 2018. godinu također će biti pred delegatima Doma naroda.

Dnevnim redom je predviđeno razmatranje nekoliko delegatskih inicijativa među kojima je i inicijativa Denisa Bećirovića kojom se zadužuje Vijeće ministara BiH da dostavi cjelovitu analizu o uspostavljenim paralelnim vezama Republike Srbije i bosanskohercegovačkog entiteta RS.

Također i inicijativa Denisa Bećirovića kojom Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH zadužuje Vijeće ministara BiH da u roku od šest mjeseci od dana usvajanja ove inicijative, pripremi i u parlamentarnu proceduru uputi strategiju prevencije genocida u Bosni i Hercegovini.

Delegati bi sutra trebali dati i saglasnost na ratifikaciju nekoliko međunarodnih sporazuma i ugovora, najavljeno je iz Doma naroda.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!