Bosna i Hercegovina     | 11.01.2021. 16:24 |

Predstavnički dom nije prihvatio zahtjev za smjenu Vijeća ministara BiH

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 11. januara (FENA) - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine nije prihvatio inicijativu poslanika iz opozicionih partija za smjenu trenutnog saziva Vijeća ministara koju su razmatrali na današnjoj sjednici Doma.

Tokom poslaničke rasprave o ovom prijedlogu iznesene su brojne zamjerke na rad Vijeća ministara, ali su poslanici istaknuli i stvari zbog kojih smatraju da sadašnji saziv treba nastaviti obavljati dužnost.

Okosnicu vlasti na državnom nivou čine Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), Stranka demokratske akcije (SDA) i Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) s njihovim koalicionim partnerima, a zahtjev su podnijeli poslanici Naše stranke, Socijaldemokratske partije (SDP) i Nezavisnog bloka (NB).

Trinaest poslanika glasalo je za smjenu Vijeća ministara BiH koju predvodi predsjedavajući Zoran Tegeltija (SNSD), 25 poslanika glasalo je protiv, dok ih je troje bilo suzdržano.

Poslanicima se obratio Tegeltija koji je ocijenio da je Vijeće ministara trebalo više komunicirati s javnošću kako bi poslanici prepoznali njihov rad.

(FENA) H. I.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom