Bosna i Hercegovina     | 11.01.2021. 13:25 |

Tegeltija: Uskoro ćemo imati Nacrt budžeta bh. institucija

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 11. januara (FENA) - Poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mirko Šarović na današnjoj sjednici zatražio je pojašnjenje od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije (SNSD) zašto u predviđenom roku nije usvojen Nacrt budžeta institucija BiH za 2021. godinu.

Napomenuo je Šarović da je Vijeće ministara dužno da do polovine oktobra usvoji Nacrt budžeta, a potom taj dokument uputi Predsjedništvu BiH koje predlaže Prijedlog budžeta Parlamentranoj skupštini na usvajanje u oba doma, ali je Tegeltija kazao da za to postoje "objektivni i subjektivni razlozi" o kojima nije želio govoriti.

- Nijedan budžet u zadnje tri godine nije donesen na vrijeme. Budžet za 2021. godinu nije na vrijeme usvojen, ali Vijeće ministara će za petnaestak dana utvrditi Nacrt budžeta i uputiti ga Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru - najavio je predsjedavajući Tegeltija.

Izrazio je uvjerenje da se do februara može očekivati usvajanje budžeta bh. institucija i međunarodnih obaveza za 2021. godinu.

(FENA) H. I.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta