Bosna i Hercegovina     | 11.01.2021. 12:28 |

Pozitivno mišljenje na sporazum o uspostavi GP na lokaciji Bratunac-Ljubovija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. januara (FENA) - Komisija za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na sjednici je dala pozitivno mišljenje i Domu preporučila da da saglasnost za ratifikaciju Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o izgradnji i uspostavljanja novog zajedničkog graničnog prijelaza na lokaciji Bratunac – Ljubovija

Preporučeno je i davanje saglasnosti na Sporazum o primjeni XI dijela Konvencije Ujedinjenih naroda o pravu mora od 10. decembra 1982. te na Notu - sporazum o finansijskoj saradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Savezne Republike Njemačke za 2014. i 2015. godinu. 

Radi odsustva predlagača sa dnevnog reda sjednice skinuta je poslanička inicijativa Predraga Kojovića, Aide Baručije, Mirjane Marinković - Lepić i Damira Arnauta. Riječ je o inicijativi koja glasi: "Nalaže se Ministarstvu pravde BiH i Ministarstvu vanjskih poslova BiH da u roku od 10 dana od dana usvajanja ove inicijative započnu proceduru traženja, diplomatskim i drugim prikladnim kanalima, informacija i dokumentacije od nadležnih organa Sjedinjenih Američkih Država da je Nikola Špirić bio uključen u javnu korupciju i ostvario korist od nje, uključujući ostvarivanje nepropisne koristi tokom obavljanja javnih funkcija i ometanje javnih procesa tokom svog mandata kao člana Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine". 

Kako je saopćeno iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH, Komisija je primila k znanju i Izvještaj sa sastanka Parlamentarnog plenuma Energetske zajednice od 9. decembra 2020. godine.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo