Servisne informacije     | 11.01.2021. 11:17 |

U većem dijelu BiH saobraća se po mokrim i mjestimično klizavim kolovozima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. januara (FENA) - U većem dijelu Bosne i Hercegovine danas se saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, dok se na dionicama u višim planinskim predjelima upozorava na ugaženi ili raskvašeni snijeg na kolovozu. Na području jugozapadne Bosne  povremeno jači udari vjetra formiraju snježne nanose. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno. 

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.  

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Stupari-Živinice, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj  i Šuica-Tomislavgrad. 

Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila s prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Izačić. Zbog loših vremenskih uslova obustavljen je saobraćaj od graničnog prijelaza Hum/Šćepan Polje do Plužina (Crna Gora), saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo