Servisne informacije     | 11.01.2021. 10:48 |

FHMZBiH - Sredinom sedmice razvedravanje i smanjenje padavina

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. januara (FENA) - Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH sutra, 12. januara, u Bosni će preovladavati oblačno vrijeme. U većem dijelu Hercegovine razvedravanje u jutarnjim satima. Oblačno bi se zadržalo na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini slaba bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -2°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C. 

Već sledećeg dana, u srijedu 13. januara, u Bosni i Hercegovini se očekuje djelomično razvedravanje. Prolazno od sredine dana prema večernjim satima u Bosni se očekuje slab snijeg i susnježica. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -2°C, na jugu zemlje do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C. 

I u četvrtak, 14. januara, u Bosni i Hercegovini se očekuje djelomično vedro. U Bosni se prognozira slab snijeg ili susnježica. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2°C, na jugu zemlje do 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C, saopćeno je iz FHMZBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom