Bosna i Hercegovina     | 11.01.2021. 08:28 |

Predstavljanje projekta 'Put endema (ePATH)' danas u Čapljini

FENA Saopćenje

ČAPLJINA, 11. siječnja (FENA) - Uvodna konferencija i predstavljanje projekta "Interreg IPA Program prekogranične suradnje između Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore 2014-2020: Put endema" (ePATH) održat će se danas u prostorijama Javnog poduzeća (JP) Parka prirode Hutovo Blato d.o.o. i motela Karaotok s početkom u 10 sati.

Ukupni proračun projekta za sva tri partnera iznosi 1.540.375,03 eura, od čega 1.309.319 eura predstavlja EU sufinanciranje u iznosu od 85 posto, dok preostalih 15 posto financiraju projektni partneri, priopćeno je iz JP-a Park prirode Hutovo blato.

Projekt je odobren za financiranje na II Pozivu za prijedloge projekata u okviru trilateralnog Interreg IPA Programa prekogranične suradnje između Hrvatske, BiH i Crne Gore u okviru Programske osi 3: "Doprinos razvoju turizma i zaštiti kulturne i prirodne baštine" s ciljem jačanja i diversifikacije turističke ponude kroz prekograničnu suradnju i poboljšanje upravljanja i održivog korištenja kulturne i prirodne baštine.

Glavni cilj ovog projekta je kreiranje zajedničke turističke ponude u tri zaštićena područja kroz promociju prirodnih (endemske vrste) i kulturnih vrijednosti.

Nositelj projekta je J.P. Park prirode Hutovo Blato d.o.o. s partnerima Makarski komunalac d.o.o. iz Hrvatske i Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

Izjave za medije predviđene su u 11 sati, stoji u priopćenju.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom