Regija     | 10.01.2021. 14:23 |

SDP - Premijer Krivokapić čestitanjem 9. januara pokazao da ne poštuje BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. januara (FENA) - Socijaldemokratska parija (SDP) Bosne i Hercegovine pozvala je Ambasadu Crne Gore da bh. institucijama obrazloži činjenicu da je premijer te zemlje Zdravko Krivokapić predsjednici bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Željki Cvijanović čestitao 9. januar koji se obilježava kao neustavni 'Dan RS-a'.

Kako su u saopćenju ocijenili, očito je da nova Vlada Crne Gore neće imati prijateljske stavove prema Bosni i Hercegovini jer je takvim potezom premijer Crne Gore pokazao nepoštivanje prema Bosni i Hercegovini, Ustavu i Ustavnom sudu BiH.

Pozivali su Krivokapića da uputi izvinjenje građanima Bosne i Hercegovine zbog tog poteza, a njegove koalicione partnere da se ograde od takvog poteza, u prvom redu Dritana Abazovića koji je od Bosne i Hercegovine dobio priliku da studira na Univerzitetu u Sarajevu.

- Parlamentarna većina u Crnoj Gori je i ranije pokazala nepoštovanje prema žrtvama genocida u Srebrenici, a ovaj potez očito je nastavak takve politike nove Vlade Crne Gore - smatraju u SDP-u.

Izrazili su nadu da Crna Gora neće nastaviti ići putem vrijeđanja Bosne i Hercegovine i negiranja pravnog poretka jer bi to za posljedicu moralo imati oštar odgovor bh. institucija.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom