Bosna i Hercegovina     | 10.01.2021. 13:19 |

Telemach pozvao ombudsmana Marića da prestane s diskriminacijom kompanije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. januara (FENA) - Iz kompanije Telemach nazvali su obraćanje ombudsmana za zaštitu potrošača Saše Marića senzacionalističkim izjavama kojima vrši nedozvoljeni pritisak na korisnike Telemacha BH.

On je, kažu iz Telemacha, povodom isteka ugovora Telemacha BH sa Telekomom Srbija o emitiranju kanala Arena Sport uputio preporuke u telekomunikacijskom sektoru jedino operateru Telemach BH što predstavlja pokušaj da se selektivnom primjenom propisa vrši nedozvoljeni pritisak na korisnike Telemach BH..

Kako su naveli u saopćenju, nijedna negativna kampanja organizirana po društvenim mrežama i medijima, pa makar se tome pridružio i ombudsman, ne može osporiti činjenicu da Telemach BH ima najbolju ponudu, što su, uvjereni su, prepoznali građani Bosne i Hercegovine.

Napominju da su pretplatnike obavijestili o promjenama u programskoj šemi jednako kao što su to učinili drugi operateri početkom 2020. godine, kada su informirali korisnike o prekidu distribucije televizije Nova BH.

- Ombudsman Marić se tada nije ni oglasio da zaštiti interese korisnika drugih operatera zbog izostanka mogućnosti da gledaju sadržaje od nacionalnog značaja poput utakmica reprezentacija Bosne i Hercegovine u više sportova - podsjećaju iz Telemacha.

Smatraju da je ombudsman usmjeravajući pažnju samo na Telemach, potpuno ignorirao činjenicu da je početkom godine kompanija M:tel, koja je u vlasništvu Telekoma Srbija prekinula distribuciju Sport Klub TV kanala.

Pozvali su ombudsmana da prema svim operaterima primjenjuje jednake standarde i da se uzdrži od aktivnosti kojim vrši nedozvoljen pritisak na korisnike Telemach BH.

Podsjećaju da su svi korisnički ugovori i "Opći uvjeti poslovanja" Telemach BH formirani na osnovu propisa Regulatorne agencije za komunikacije, a upravo je RAK formulirao šta može biti osnova za raskid što se u praksi provodi više od decenije.

- Telemach BH će kao i do sada poduzeti sve aktivnosti kako bi svojim pretplatnicima omogućio i dalje uživanje u najkvalitetnijem sadržaju. Vjerujemo da postoji dovoljno veliki broj operatera u Federaciji BiH i da svako od korisnika može da izabere najboljeg - saopćeno je iz Telemach BH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'