Stranačke aktivnosti     | 08.01.2021. 13:32 |

Priopćenje za javnost HRS-a

FENA Saopćenje

Mostar, 08.01.2021.

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST: Dok traje medijski rat, u tišini se dogovaraju fotelje

S jedne strane imamo SDA koja je upregnula sve koalicijske medije kako bi istrage o promjenama prebivališta na Jugu predstavili kao novi UZP i genocid nad Bošnjacima, iako je Salem Marić na televiziji praktično priznao kako su se uistinu radile promjene prebivališta, ali u zakonskom roku. S druge imamo HDZ koji je upregnuo sve svoje medije kako bi govorio o „izbornoj krađi“, protuzakonitim promjenama prebivališta, iako po navodima SIP-a nisu uputili niti jednu žalbu na rezultate izbora i sami proces i iako su još u studenom imali informaciju o značajnom/nesrazmjernom porastu ljudi upisanih na Jugu u odnosu na 2018. godinu. Dok se oni medijski prepucavaju, ispod kapi se dogovara velika koalicija, raspoređuju funkcije po javnim poduzećima, odnosno, teče koalicijski med i mlijeko, kao što je to slučaj na razini HNŽ-a i drugim općinama, gdje se ne surađuje samo sa SDA, nego i SDP-om i DF-om.

Zbog svega ovoga, osjećamo potrebu reagirati i javnost upoznati sa nekim činjenicama i kada se radi o „probosancima“ i kada se radi o stožernim braniteljima hrvatskih nacionalnih interesa.

„Probosanske“ stranke u Mostaru vrlo dobro znaju kako je jedino područje u kojem je postojao i dovršen UZP onaj koji je bio pod kontrolom Armije BiH, ne HVO-a kako oni i danas tvrde. Etnički očišćeni prostori su tri gradska područja u kojima dominiraju „patriotske probosanske“ snage, a u kojima nebošnjaci niti nastupajući svi zajedno ne mogu preći izborni prag, što su potvrdili i rezultati ovih izbora. S druge strane, sama činjenica da su te iste „probosanske“ snage, bilo da su okupljene u SDA-ovoj koaliciji, bilo da su išli putem „BH Bloka“, osvojile mandate u područjima gdje su Hrvati većina, odnosno područjima koja su bila pod ingerencijama HVO-a, najbolji su demanti budalaštinama o etničkom čišćenju „zapadnog“ Mostara.

HDZ BiH, s druge strane, je imao još početkom studenog mjeseca informaciju o značajnom odstupanju broja birača na Jugu u odnosu na 2018. godinu. To znamo, jer smo im tu informaciju prvi dojavili mi iz HRS-a. Popis birača je službeno objavljen 12. studenoga, sa stanjem od 05. studenog. Vidjelo se odmah kako je SDA uradila koordiniranu promjenu prebivališta na Jugu, ali u zakonskom roku. Iz HDZ-a su nam tvrdili kako to nije istina. Vjerojatno su im to potvrdile odgovorne osobe iz MUP-a koje nisu reagirale kad je za to bilo vrijeme, a ovih dana post festum govore o protuzakonitim radnjama.

No, stvarne razloge galame koju ovih dana radi ova stranka treba tražiti u činjenici da su, ovi dežurni i najjači branitelji hrvatskih interesa u BiH, veću pozornost dali u unutarstranački rat za pojedinačne preferencije, nego za osvajanje hrvatskih vijećničkih mandata. Ponajbolji dokaz koji govori kako sva ova galama o krađama i neregularnosti izbornog procesa nije ništa drugo nego dimna zavjesa leži u činjenici da, po informacijama iz SIP-a, nisu uputili niti jednu žalbu na objavljene izborne rezultate i anomalije u izbornom procesu. Zašto nisu? Iz prostog razloga što bi na površinu isplivale malverzacije koje je ta stranka radila u svome unutarstranačkom preferencijskom ratu.

Isplivala bi priča o predizbornom prikupljanju JMBG-a od ljudi, o zloupotrebama javnih institucija i poduzeća za političku kampanju, o privatnim stranačkim izbornim stožerima na biračkim mjestima, o trgovini sa „probosanskim snagama“ mjestima u biračkim odborima rađenim od strane drugih hrvatskih stranaka, ali, kako one kažu, u koordinaciji sa „stožernom strankom“. Isplivale bi na površinu sve malverzacije koje je ova stranka uradila na izborima po drugim općinama, također u suradnji s drugim strankama s hrvatskim predznakom, kada SIP nije reagirao i kada ta institucija nije bila „alat u rukama bošnjačke politike“. Odnosno, isplivale bi na površinu sve malverzacije koje je baš HRS, putem svojih promatrača, spriječio na većini biračkih mjesta u Mostaru i o kojima smo javno govorili u više navrata.

Ovim putem pozivamo stranke koje su osvojile najviše glasova na izborima u Mostaru da prestanu zagađivati medijski prostor. Budite iskreni i pojasnite ljudima kako je ovo samo dio predstave koji se mora odigrati kako bi nas sve uvelo u pomirbenu veliku koaliciju i raspoređivanje po funkcijama u javnim poduzećima, o čemu se paralelno s medijskim obračunima ovih dana dogovarate.

GO Mostar HRS

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'