Bosna i Hercegovina     | 08.01.2021. 13:27 |

KS - Odata počast poginulim pripadnicima Armije RBiH pravoslavne vjere

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. januara (FENA) - Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović, u vremenu obilježavanja najvećeg pravoslavnog praznika Božića, jutros je odao počast i položio cvijeće na pravoslavnom groblju "Sveti Marko", u znak sjećanja na sve poginule pripadnike Armije Republike Bosne i Hercegovine pravoslavne vjere. 

- Naša je trajna obaveza da njegujemo uspomene na najhrabriju generaciju domoljuba svih vjera i nacija, koji nisu žalili svoje živote za odbranu našeg glavnog grada i države Bosne i Hercegovine - rekao je ministar Osmanović. 

On je podsjetio da je Armije R BiH u odbrani od agresora okupljala patriote svih vjera i nacija koji su stali na prvu liniju fronta i odbrane Republike Bosne i Hercegovine, dijeleći zajedničku ideju slobodne i nezavisne države, među kojima su mnogi za nju dali i svoje živote. 

Uz ministra Osmanovića, počast poginulim pripadnicima Armije RBiH pravoslavne vjere odali su i predstavnici Koordinacije boračkih udruženja KS, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta