Ekonomija     | 07.01.2021. 15:31 |

Na Vlašiću ne manjka gostiju, dominiraju domaći

FENA Marija Augustinovic

VLAŠIĆ, 7. siječnja (FENA) - Većina hotela na Vlašiću dobro je popunjena iako je pandemija korona virusa promijenila strukturu turista, pa dominiraju domaći gosti, kazao je u izjavi za Fenu direktor Turističke zajednice Srednjobosanske županije (SBŽ) Miroslav Matošević.

- Turista ima, uglavnom domaćih, ali ima ih i iz Hrvatske i nešto manje iz Srbije. Nije kao proteklih sezona, ali s obzirom na situaciju može se reći da smo zadovoljni. Pojedini hoteli su popunjeni do kraja siječnja, a drugi su na 80 posto popunjenosti - kazao je Matošević.

Matošević je podsjetio da je na Vlašiću sačinjen i interni protokol za postupanje u uvjetima pandemije koronavirusa.

- Turiste najviše zanima sistem testiranja i atraktivne su im hotelske ponude s popustima na testove od 40, 60, pa i 100 posto. Gosti se mogu testirati svaki dan i rezultati budu gotovi isti dan. No, s obzirom na mjere ograničenog okupljanja, očekivati je pad potrošnje u restoranima i kafićima - naglasio je Matošević.

Prema podacima Turističke zajednice SBŽ-a, visina snijega na stazama na Vlašiću danas iznosi oko 35 cm. Cijena dnevne skijaške karte je 28 maraka.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo