Bosna i Hercegovina     | 06.01.2021. 19:55 |

Roth: Lokalne vlasti u BiH moraju pokazati uključenost u pitanje migracija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. januara (FENA) - Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i ministar za evropske poslove Njemačke, Bisera Turković i Michael Roth, razgovarali su danas o migrantskoj krizi u Bosni i Hercegovini.

Ministrica Turković predstavila je trenutne podatke o broju migranata i trenutnim uvjetima u kojima borave migranti te je govorila o uključenosti bh. vlasti u rješavanje tog pitanja.

Ministar Roth je kazao da je Evropska unija preuzela dio odgovornosti u migrantskoj krizi i da je spremna i dalje da pomaže, te da je važno da lokalne vlasti pokažu određeni stepen uključenosti u ove procese.

Sagovornici su se usaglasili da je neophodno raspoređivanje migranata u cijeloj zemlji, te da teret migrantske krize trebaju nositi svi dijelovi Bosne i Hercegovine, dodajući da je neophodna neodložna akcija kako bi se zbrinuli migranti koji se trenutno nalaze u teškoj situaciji.

Tokom razgovora, rečeno je da Njemačka nudi Bosni i Hercegovini tehničku pomoć u rješavanju krize, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta