Stranačke aktivnosti     | 06.01.2021. 14:36 |

Saopćenje za javnost SDPBiH

FENA Saopćenje

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE         

Delegacija članova SDP BiH predstavila prijedloge za unutarpartijsko jačanje

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić održao je danas sastanak sa delegacijom članova SDP BiH iz nekoliko bh. gradova.

Tema sastanka bila su opažanja dijela članstva vezana za rad i djelovanje SDP-a u proteklom periodu, te su tom prilikom predsjedniku Nikšiću prezentirali dokument sa prijedlozima za poboljšanje rada SDP-a na cjelokupnom prostoru BiH.

Dokument prezentira prijedloge vezane za poboljšanje rada u osnovnim, općinskim i kantonalnim organizacijama SDP-a, a sve u sklopu sve bolje pripreme za opšte izbore 2022. godine. Ključ rasta SDP BiH nalazi se u prepoznavanju organizacionog pitanja kao ključnog faktora za kreiranje političkog odgovora na sve lošije stanje građanstva i radnika.

Na sastanku je naglašeno i opredjeljenje za jačanje i bolju profilaciju SDP-a, te je prepoznata potreba još većeg dijaloga između članstva i rukovodstva Partije i kvalitetna komunikacija sa građanstvom. Iako SDP krase najviši demokratski standardi, čime je odavno postavio standarde u bh. političkom životu, zaključeno je kako postoji još prostora za napredak i jačanje.

Jačanje savjeta, kao jedno od organizacionih pitanja, foruma i komisija SDP-a samo je jedan od prijedloga prezentiranih u navedenom dokumentu.

Naglašeno je kako se od SDP-a očekuje da se stanje u BiH uredi na zadovoljstvo svih građana, te da se građani ne smiju nikada iznevjeriti, bez obzira da li se SDP nalazio u poziciji ili opoziciji.

Prezentirani prijedlozi nastali su i kao dio analize lokalnih izbora i nude niz zaključaka za sveukupno ideološko, političko i organizaciono poboljšanje, kako bi SDP bio prepoznat kao partija cijele BiH.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo