Bosna i Hercegovina     | 06.01.2021. 10:31 |

Edukacija 'Online nastava uz MS 365' olakšala rad u virtuelnim učionicama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. januara (FENA) - Zahvaljujući projektu "Stručno obrazovanje u BiH“ više od 2.300 učesnika online nastave uz MS 365 dobilo je nova znanja koja će im pomoći u održavanju nastave putem interneta, odnosno olakšati upotrebu aplikacije MS Teams kao ključnog alata za njeno vođenje.

U projekt edukacije, kojeg realizuje Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime njemačke vlade i Švicarska agencije za razvoj i saradnju (SDC), bilo je uključeno više od 1.000 nastavnika iz 19 srednjih stručnih škola Zeničko-dobojskog kantona.

Obuka je organizirana za nastavnike, direktore i sistem-administratore iz srednjih stručnih škola u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, Kantonu Sarajevo, Zeničko-dobojskom kantonu te u sedam lokalnih zajednica u Republici Srpskoj (Prijedor, Gradiška, Banja Luka, Bijeljina, Trebinje, Srbac i Doboj).

Novi model održavanja časova omogućio je kontinuitet nastave u srednjim stručnim školama, a velika većina nastavnika/ca će iskoristiti stečena znanja da i nakon pandemije nastave koristiti pogodnosti koje pruža online nastava.

Prednosti aplikacije MS Teams su višestruke i to ne samo za realizaciju online nastave, nego i za komunikaciju među nastavnim osobljem, a doprinosi i online procesu ispitivanja učenika i verifikaciji njihovog znanja.

Nakon uspješno realizovanih edukacija "Online nastava uz MS 365“ i jasne potrebe za dodatnim učenjem i usavršavanjem u oblasti online nastave, GIZ-ov projekt „Stručno obrazovanje u BiH“ nastavlja sa novim serijalom edukacija koji će ojačati nastavno osoblje u pripremi i izvođenju online nastave.

Projekt se realizira u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona, Pedagoškim zavodom Zeničko-dobojskog kantona, Republičkim pedagoškim zavodom RS i JU Srednjoškolski centar Hadžići, saopćeno je iz GIZ-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo